Deze website maakt gebruik van cookies, u kunt de website verlaten wanneer u dat niet wilt. Of akkoord geven om cookies toe te staan.

Lange tijd niets meer geblogd

Gepubliceerd: vrijdag 02 september 2016 Door Ton Kuipers
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is best alweer een poos geleden dat ik een blogje schreef. Sterker, de oude waren zo verouderd dat ik ze een poosje geleden definitief heb verwijderd. Natuurlijk ga ik het hebben over mijn favoriete cms. Joomla, ooit de opvolger van het authentieke Mambo. Ja ja ik weet het wel: Joomla is eerder een afsplitsing van Mambo. De tak die weigerde commercieel te gaan waar Mambo juist wel een verdienmodel aan het bedenken was.

Goede leden van de core-ontwikkelaars bouwden het CMS uit tot waar het nu staat: een van de grootste CMS-en ter wereld en in Nederland zelfs het grootste CMS. Ik ga niet uitleggen wat een content management system is, want als de lezer dit niet allang zou weten, dan zou hij of zij niet in dit blog aan het lezen zijn. Oeps, dat is een aanname en wat je als eerste afleert wanneer je een IT studie gaat doen is aannames doen. Nooit meer doen heer Ton Kuipers van TKWebservices!

Af en toe heb ik dat gewoon nodig: mezelf even bestraffend toespreken. 

Welnu, de lezer weet nu dat ik wel eens blog. De lezer weet nu dat dit dan meestal over iets van Joomla gaat. De lezer weet dat aannames verboden zijn. Wat de lezer nog niet weet is waar ik het nu eindelijk eens over ga hebben.

Ik ga het hebben over een medegebruiker van Joomla. En wel over iemand die best veel raakvlakken met mijn eigen persoontje heeft. Iemand die aanvankelijk heel iets anders deed maar zo gegrepen werd door Joomla en de bezieling bezit om anderen mee enthousiast te maken voor de webwereld. 

Ik ga het hebben over Mindert Aardema, de netspecialist. Deze man uit Assen is al vele jaren zoals al gezegd een Joomla gebruiker met een missie. Hij heeft er merkbaar veel plezier in om je te helpen om van je Joomla website een uitgebreid platform te maken met vele mooie en handige uitbreidingen op het basissysteem. In tientallen korte filmpjes legt Mindert duidelijk uit welk onderwerp hij deze keer weer gaat behandelen. De meeste filmpjes zijn gratis te bekijken en voor wie nog meer wil weten heeft Netspecialist diverse online cursussen opgezet. Voor niet meer dan wat tientjes wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je aan de hand van twee bekendste webshop componenten een webshop opbouwt. Maar ook zijn er cursussen over het maken van een (responsive) template en verbetering van je vindbaarheid. 

Kom je ergens niet helemaal uit dan is Mindert vaak zelf de vraagbaak die je kunt raadplegen, maar ook via de facebookgroep vind je een uitgebreid forum waar zelden een vraag onbeantwoord blijft.

Ik maak zelf veel gebruik van het gratis aanbod, maar ook van het commerciële aanbod van Netspecialist. En daarom zet ik Mindert op deze manier een keertje in de schijnwerpers. 

 

Mindert, ga door met je goede werk.