Deze website maakt gebruik van cookies, u kunt de website verlaten wanneer u dat niet wilt. Of akkoord geven om cookies toe te staan.

Feedweergave

Gepubliceerd: zaterdag 29 oktober 2016 Door Ton Kuipers
(Leestijd: 1 minuut)

Eindhovens Dagblad

Regio Gemert-Bakel

 

Nieuws uit de regio gebracht door het Eindhovens Dagblad

 

Feed weergave

ED:de-peel

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden ed.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden
 • Winnaar Christiaan van Veen op zijn plek bij Sparta’25: ‘Ik wil de leidersrol op me nemen’
  Het was een van de meest opmerkelijke transfers: Christiaan van Veen verkaste van HVV Helmond naar Sparta’25. De middenvelder voelt zich thuis op sportpark ’t Heereind en zit vol ambities.
 • Jorn Dekkers en SV Deurne vonden elkaar dankzij ‘Moneyball’
  Wanneer zit Jorn Dekkers aan zijn plafond? Dat weet de behendige aanvaller zelf ook niet. Deze zomer maakte hij de overstap van vierdeklasser Stiphout Vooruit naar eersteklasser Deurne.
 • Tractor verliest lading uien na botsing met auto in Lieshout
  LIESHOUT - Een tractor is zaterdagochtend rond 10.15 uur zijn lading uien verloren op de Provincialeweg in Lieshout. Dat gebeurde na een botsing met een personenauto.
 • Broer en zus Verbakel uit Aarle-Rixtel: 60 jaar priester en 70 jaar zuster ‘om te helpen’
  AARLE-RIXTEL - Het is feest in Nuland en Schijndel. De 86-jarige Gerard en 90-jarige Betsie Verbakel, broer en zus afkomstig uit Aarle-Rixtel, hebben ieder in jaren een religieuze mijlpaal bereikt. Maar 't belangrijkst blijft: ‘Voor mensen opkomen, er voor ze zijn en ze helpen.’
 • Lex en Leonie verlaten Deurnes museum: ‘De liefde voor De Wieger is altijd te groot geweest om ze in de steek te laten’
  DEURNE - Vijf jaar lang zorgden Lex en Leonie van de Haterd er samen voor dat De Wieger in Deurne mee bleef tellen als museum. Gratis en voor niks stopten ze vele uren in het maken en opbouwen van nieuwe expo's, zodat het door bezuinigingen geplaagde museum niet in zou storten. Nu gaat het bergopwaarts en kunnen ze met een gerust hart afscheid nemen.
 • Een mini-vakantie op de Heikant in Waalre, wie was erbij in 1960?
  EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Broer en zus uit Aarle-Rixtel vieren religieuze mijlpalen
  AARLE-RIXTEL - Het is feest in Nuland en Schijndel. De 86-jarige Gerard en 90-jarige Betsie Verbakel, broer en zus uit Aarle-Rixtel, hebben ieder in jaren een religieuze mijlpaal bereikt.
 • Tijdelijk geen huur voor sportvelden in Laarbeek
  LAARBEEK - De gemeente Laarbeek zal over de maanden maart, april en mei geen huur vragen voor de gemeentelijke sportaccommodaties. Laarbeek wil met name de leden tegemoetkomen van verenigingen die door corona-maatregelen geen gebruik konden maken van de faciliteiten.
 • Geen mens zal Willemke ooit vergeten: eigen plantsoen voor Willem Dat in Deurne
  DEURNE - Deurnenaar Willem Dat was een man met een groot hart. Zo groot dat hij op handen werd gedragen door de mensen uit de Sint Jozef. Sinds vrijdag is zijn naam voorgoed een onderdeel van de wijk. Bij de onthulling van het 'Willem Dat Plantsoen’ had iedereen zakdoeken nodig.
 • Herdenkingstegel onthuld in dorpshuis Lieshout
  LIESHOUT - Menigeen heeft hem al kunnen spotten in de corridor van het dorpshuis in Lieshout. De tegel met de regel ‘Er komt een dag na elke nacht/voorbij trekt ied're wolk’ zou eigenlijk al op 5 mei worden onthuld, precies 75 jaar geleden nadat Nederland werd bevrijd. Maar corona kwam en dat betekende uitstel. In dit geval tot 18 september, de dag dat Lieshout en eigenlijk heel Zuid-Nederland officieel is bevrijd.

Hits: 2501