Deze website maakt gebruik van cookies, u kunt de website verlaten wanneer u dat niet wilt. Of akkoord geven om cookies toe te staan.

LP tip 17: Don't Look Back - Boston

Gepubliceerd: maandag 07 maart 2022
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De zeventiende LP tip

Boston - Don't Look Back

Het zijn de late jaren zeventig wanneer de musicscene voor een groot deel in het teken staat van de punk en new wave. Wanneer de band Boston (inderdaad uit Boston) opeens aan de horizon verschijnt met eerst het album "Boston" met voor velen het bekende nummer "More Than A Feeling" is dat voor de rockliefhebber zoals ik die toen al was een verademing.
Wanneer twee jaar later het album "Don't Look Back" uitkomt is dat voor mij het teken om deze band te gaan volgen. Het derde album van Boston bevat het nummer "Amanda" wat ook zeer aan te bevelen is.
 
Vreemd genoeg is het een facebook post die mij opeens weer herinnert aan de band en nog gekker: de reden is iets aan het bandlogo dat mij nooit eerder is opgevallen. Het lijkt namelijk een UFO die de stad (Boston) met zich mee voert naar onbekende "space" oorden. Maar de UFO (unindentified flying object) blijkt een ondersteboven gedraaide gitaar te zijn. En verhip: dat is nog waar ook. 
 
In het kort over de band: Boston.
Tom Scholz richt de band in 1976 op. Hij speelt diverse instrumenten met name de gitaar maar ook orgel (keybord), basgitaar en piano.
Brad Delp - zanger.
Barry Goudreau - lead- en slide gitaar.
Sib Hashian - drummer
Fran Sheehan - basgitaar. 
 
In de loop der jaren zal de samenstelling van de band meer dan vaak veranderen.
 
Bijzonder aan dit album: de tekst "No Synthesisers Used, No Computers Used" 
 
Don't Look Back track listing:
 
A1 Don't Look Back
A2 The Journey
A3 It's Easy
A4 A Man I'll Never Be
 
B1 Feelin' Satisfied
B2 Party
B3 Used to Bad News
B4 Don't Be Afraid
 
 
.


 

Hits: 251